Ensimmäinen päivä paketissa

Niin se vain ensimmäinen päivä alkaa olla ehtoopuolella ja täytyy myöntää, että nopeasti se hujahti. Aamupalan jälkeen suuntasimme kulkumme Western Canal Beltille (kaupunginosa heti keskustan länsipuolella) tarkoituksenamme löytää jonkin sortin kahvila, josta saisi kupillisen kuumaa. Majoituksessa oleva kahvinkeitin ei oikein suostunut yhteistyöhön ja tuloksena oli yksi mukillinen hieman laihahkoa litkua. Western Canal Beltilla sijaitsee myös ostosalue, joka tunnetaan nimellä Nine Little Streets. Näiltä kujilta löytyy jos jonkin näköistä pikkukauppaa sekä putiikkia, joten jos lompakkosi pohjalla on yhtään ylimääräisiä euroja, niin noissa kortteleissa ne loppuvat melko nopeasti. Liikkeitä oli siis vaikka muille jakaa. Kävelyn ja ikkunaostosten jälkeen nautimme kahvit ja leivokset Lúden nimisessä kahvilassa vähän yli 15€:lla. Tämän jälkeen suuntasimme kotiin pienelle levolle. Kotimatkalla näimme kaljahevosia vetämässä kuormaa kohti Heinekenin panimoa.Päivän toinen kierros suuntautui samaan kaupunginosaan, mutta tällä kertaa pohjoispuolelle. Tarkoituksena oli löytää The Pancake Bakery, josta saa kuulemma kaupungin parhaat pannukakut (niin suolaiset kuin makeat). Väite pitää paikkansa, sillä annokset olivat aivan järkyttävän hyvät. Yritimme ottaa kuvia, mutta ne epäonnistuivat, joten teidän täytyy nyt seuraavaksi kuvitella ison pizzapohjan kokoinen ohut ja rapeaksi paistettu lettu, jonka päälle on aseteltu jäätelöä, banaania ja melkein puoli litraa kermavaahtoa. Tämän lisäksi sekaan on kylvetty tomusokeria ja suklaakastiketta. Tällainen annos vie kielen mennessään (ja tuo paljon energiaa kehoon)! :)


Mahaan ahdettuja kaloreita poltimme taas reippaalla kävelyllä ja tähtäsimme kulkumme kohti American Book Centeria (kirjakauppa), joka löytyi keskusta-alueen eteläpäästä. Matkalla osuimme vahingossa Kalverstraatille, joka on jalankulkijoille pyhitetty ostoskatu. Katua reunustaa pääsääntöisesti kauppaketjut, kuten O'Neill, H&M, Esprit, Score ym. vaate- ja kenkäliikkeet. Kirjakaupasta käteen tarttui pari lontoonkielistä teosta, joista toinen käsittelee Atsteekkeja ja toinen Kreikan ja Rooman mytologiaa. Kellon lyödessä jo melkein seitsemää, päätimme kipaista tutun supermarketin kautta kotiin ja täydentää samalla omaa jääkaappia. Kaupasta mukaan lähti ruuan lisäksi elintärkeitä tarvikkeita, kuten juustohöylä ja punaviinipullo. :)

Ennen myöhäistä päivällistä päätimme vielä vilkaista, että mitä Anne Frankin talolla on tarjottavaa. Kyseessä on yksi juutalaisvainon kuuluisimpia uhreja. Tosin kansainvälinen kuuluisuus suotiin hänelle vasta hänen kuolemansa jälkeen, kun hänen päiväkirjat piileskelyajalta julkaistiin. Talo, jossa hän aikoinaan piileskeli, on nykyään museo, joka kertoo nuoren tytön traagisen tarinan valokuvin ja videoin. Tunnin mittainen omatoiminen kiertely talossa sai taas ajatukset palaamaan siihen, että miten ihminen voikin olla julma toista ihmistä kohtaan.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Ensimmäinen päivä paketissa"